STHLM Xploration Run är årets nyhet i STHLM Challenge. Boka in den 20 oktober 2018 i kalendern!

Trumvirvel … nu avslöjar vi hemligheten. Bakom STHLM X döljer sig STHLM Xploration Run.

I STHLM Xploration Run får du springa runt och uppleva Södra Djurgården genom att välja en av tre banor med unika kontroller. Och det är inte bara kartan som hjälper dig hitta den snabbaste vägen mot mål. Längs banan kommer du att möta fysiska utmaningar och andra klurigheter som tar dig vidare till nästa kontroll. STHLM Xploration Run är minst sagt en spännande utmaning och en unik upplevelse. Missa inte chansen, för ”STHLM X” är ett evenemang som byts ut varje år.

STHLM Xploration Run + Svenska Orienteringsförbundet

STHLM Xploration Run har flirtat med orientering och skapat en upplevelse som ska passa alla oavsett nivå. Vi kommer genom ett samarbete med Svenska Orienteringsförbundet använda deras etablerade koncept Hittaut som finns på 35 orter runt om i landet. Hittaut går ut på att välja ut ett antal fina platser, kontroller, runt om på Djurgården. Platserna kommer väljas med omsorg för att ge alla en härlig upplevelse och en lagom utmaning, oavsett om du väljer Nature Run, Culture Run eller Family Fun. Med hjälp av en karta ska du utforska Djurgården och navigera dig fram till kontrollerna. Som extra stöd kommer du också ha möjlighet att använda din mobils GPS-funktion för att se var du är på kartan.

Mer information och instruktioner kommer närmre loppet. Men för att läsa mer om Hittaut och lära dig grunderna i orientering rekommenderar vi orienteringsförbundets hemsida www.orientering.se. Via denna hemsida kan läsa om hur orientering funkar samt hitta orienteringsaktiviteter där du bor om du vill prova på innan. Vårt tips är att i första hand testa Hittaut, Naturpasset eller Motionsorientering men det går också bra att testa på en tävling (öppen för alla) eller ta direktkontakt med en klubb. Allt detta hittar du alltså via orientering.se.

Registrera dig gärna för STHLM Xploration Run inne på Hittaut redan nu. På så sätt är du redo att checka av de olika kontrollerna när det är dags för evenemanget.

Välj mellan Nature Run, Culture Run eller Family Fun

I STHLM Xploration Run finns tre olika banor att välja mellan beroende på vad du har för intresse och hur långt du vill springa eller gå. De olika banorna har unika kontroller anpassade efter banans karaktär. Kilometerhänvisningarna nedan är ungefärliga och avser den kortaste vägen från start till mål, men eftersom det inte finns någon uppmärkt bana, utan du guidar dig själv mellan olika kontroller, kan banan bli längre för enskilda löpare.

Du väljer i anmälan vilken bana du vill genomföra.  Du som redan är anmäld till hela STHLM Challenge-serien hamnar automatiskt i Nature Run, men kan ändra genom att mejla [email protected] alternativt byta bana på plats under evenemangsdagen.

Nature Run

För dig som vill springa dig trött, känna mjölksyra och naturens närhet samtidigt som snabbtänkta lösningar och en stark kropp hjälper dig mot mål är Nature Run den perfekta banan. Nature Run består av cirka 10 km löpning i tuffare terräng.

Culture Run

Culture Run är cirka 5 km och det går lika bra att springa, jogga eller promenera runt. Lär dig mer om kulturella inslag på Södra Djurgården samtidigt som du får motion och tävlar med dig själv om att hitta alla kontroller på banan innan det är dags att ta dig till mål.

Family Fun

Family Fun är banan där hela familjen är välkomna. Under en sträcka om cirka 3 km kan ni springa eller promenera. Låt barnen bestämma takten och ha roligt tillsammans under denna lekfulla, kluriga runda. Barnvagn fungerar fint att ha med under Family Fun. För barn under 5 år är det gratis att delta, då ingår ingen t-shirt. För övriga barn ingår en bomulls-t-shirt. Medalj efter målgång får alla deltagande barn, och vuxna också såklart.

Starttid och startprocedur

Under förmiddagen med start klockan 10.00 släpps löpare iväg i mindre grupper från evenemangsområdet. Detta för att göra upplevelsen så rolig och utmanande som möjligt för alla deltagare. Mer info om starten kommer närmre inpå evenemangsdagen. Har du en kompis, partner eller familj att springa tillsammans med får ni självklart starta i samma grupp.

After Run

Efter ett härligt lopp avslutar vi med After Run. Fira din prestation med kompisar, familj och övriga löpare. Lyssna på musik, ät och drick gott. City Gross finns på plats och du kan boka ditt After Run-mål redan när du gör anmälan för att få specialpris. Det finns även möjlighet att köpa på plats.

Du som har sprungit alla lopp i STHLM Challenge får även nöjet att hämta ut din välförtjänta premie i vårt After Run-område. Och såklart anmäla dig till nästa års STHLM Challenge.

Du får en t-shirt och medalj

Anmäl dig till STHLM Xploration Run och få en snygg orange T-shirt från Craft att ha på dig under loppet. Du väljer storlek när du gör din anmälan. T-shirten finns i damstorlekar XS-XL och herrstorlekar S-XL. Du får din t-shirt när du hämtar ut nummerlappen. Vid målgång får du också snygg medalj .

Ju snabbare du anmäler dig desto bättre pris får du på STHLM Xploration Run. Nedan ser du de olika prisnivåer som gäller fram till dess att evenemanget äger rum.


Anmälningsavgifter barn i Family Fun:
29 jan 2018 – 12 aug 2018: barn 5-15 år 175 kr
13 aug 2018 – 17 okt 2018: barn 5-15 år 200 kr.
Barn yngre än 5 år får delta kostnadsfritt ihop med föräldrar, ingen förregistrering krävs.

Du väljer mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din Internetbank.
• Betala med Visa eller MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

Du ska vara född 2003 eller tidigare för att delta i Nature Run och Culture Run. I klassen Family Fun får även barn springa tillsammans med sina föräldrar, men inte på egen hand. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du STHLM Xploration Runs allmänna villkor.

Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person.

Comments are closed.