INFÖR STHLM XPLORATION RUN

Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mejl. Har du anmält dig senast 7 oktober kommer det på mejlen den 10 oktober. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mejl inom några dagar efter anmälan. På ditt startbevis står ditt startnummer och din tröjstorlek. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp och din t-shirt! Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp.

Ladda ner Hittaut-appen
Gå in på Svenska Orienteringsförbundets hemsida och registrera dig för Hittaut. Du hittar STHLM Xploration Run som en ort där Hittaut finns. Registrera dig här.

Race Pack
Ditt Race Pack, bestående av nummerlapp och t-shirt, hämtar du på Downtown Camper by Scandic som är öppen torsdag 18 oktober 10.00–18.00 och fredag 19 oktober 10.00–18.00.

Vi rekommenderar att du hämtar ut ditt Race Pack i förväg om du har möjlighet. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut ditt Race Pack på plats i evenemangsområdet från kl. 08.30. Nummerlappen är personlig och får ej överlåtas till någon annan löpare.

Direktanmälan
Det går bra att göra anmälan till STHLM Xploration Run i mån av plats vid Race Pack-utdelningen och på plats i evenemangsområdet vid Djurgårdsbrunnsängarna, precis söder om Djurgårdsbrunnsbron på Södra Djurgården. Priset är då 500 kr och vi tar endast emot betalningar med kort och Swish.

EVENEMANGSOMRÅDET

 

Hitta hit
Evenemangsområdet Djurgårdsbrunnsängarna ligger precis söder om Djurgårdsbrunnsbron på Södra Djurgården. Vi rekommenderar att du åker kollektivt till evenemangsområdet.

Buss 69 och hållplats Djurgårdsbrunn ligger ca 100 meter från evenemangsområdet. Ytterligare information finns på sl.se.

After Run
Vi inbjuder till skönt häng vid målområdet där det kommer att finnas möjlighet att njuta på en av Stockholms vackraste platser. Du som har förköpt förtäring på vårat After Run i samarbete med City Gross när du anmälde dig får: En wrap, tortilla bröd alt tunnbröd, med wokad pulled vegme & grönsaker samt dryck. (Vegme är gluten- och laktosfritt, men gluten finns i wrap-brödet.) Har du missat att förboka finns ett begränsat antal till försäljning på plats för 100 sek.

Magazine Selfie
Precis som för alla andra lopp i STHLM Challenge finns det en snygg ”tidning” att ta din selfie mot. Kom ihåg att dela dina bilder med oss och alla andra löpare genom att tagga #sthlmx och @sthlmchallenge.

Premie 2018
Du som har deltagit på samtliga evenemang i STHLM Challenge under 2018 har möjlighet att hämta ut din fina premie i vårt STHLM Challenge-tält i evenemangsområdet. Årets premie är ett par smidiga löparhandskar i storlek S, M eller L med snyggt tryck. Perfekt för att minnas din bedrift att ha sprungit på fyra olika vis genom Stockholm och få extra kraft under vinterns löppass.

STHLM Challenge 2019
Endast för dig, kommer vi ha ett specialerbjudande på platser till STHLM Challenge-serien 2019. Säkra din plats direkt efter loppet. Du finner oss i STHLM Challenge-tältet i evenemangsområdet.

START

Start och klasser
Loppet sker utan tidtagning med stort fokus på själva upplevelsen! Starten sker genom en startfålla, där alla löpare samlas mer eller mindre samtidigt, med utgång genom en smalare passage vilket innebär att deltagarna släpps iväg några åt gången. Detta för att sprida deltagare i de olika klasserna och för att undvika köer vid kontrollerna utmed bansträckningen. Första start sker kl. 10.00 och starter pågår fram till kl. 11.00.

  • Family Fun: Rosa markering på nummerlapp, med rosa kontroller på både fysisk karta (som du får innan start) och i Hittaut-appen.
  • Culture Run: Blå markering på nummerlapp, med blåa kontroller på både fysisk karta (som du får innan start) och i Hittaut-appen.
  • Nature Run: Grön markering på nummerlapp, med gröna kontroller på både fysisk karta (som du får innan start) och i Hittaut-appen.

Karta
Den fysiska kartan och en penna kommer att delas ut vid startområdet med början 09.30. Pennan använder du när du fyller i kontrollkoderna på kartan. Det går också bra att fylla i koderna direkt i Hittaut-appen i din telefon.

Tidtagning och maxtid
Loppet är utan tidtagning men under loppet ska nummerlappen bäras fullt synlig på bröstet. Maxtiden är satt till 2,5 timmar från sista starttid kl. 11:00. Senast kl. 13:30 ska alla ha hunnit ta sig till målet. Har du inte hunnit med att ta alla kontroller längs banan så gäller det att planera in maxtiden så att du hinner i mål innan maxtiden uppnås, det vill säga kl. 13.30. Skulle du bli mycket senare än så kan vi inte garantera att du får ta del av målservice eller förbokat After Run.

BANAN

STHLM Xploration Run har flirtat med orientering och skapat en upplevelse som ska passa alla oavsett nivå. Vi kommer genom ett samarbete med Svenska Orienteringsförbundet använda deras etablerade koncept Hittaut som finns på 35 orter runt om i landet. Hittaut går ut på att välja ut ett antal fina platser, kontroller, runt om på Djurgården. Platserna kommer väljas med omsorg för att ge alla en härlig upplevelse och en lagom utmaning, oavsett om du valt Nature Run, Culture Run eller Family Fun. Med hjälp av en karta som du får innan start ska du utforska Djurgården och navigera dig fram till kontrollerna. Som extra stöd kommer du också ha möjlighet att använda din mobils GPS-funktion för att se var du är på kartan. Det förekommer viss biltrafik på Djurgården så var varsamma om ni går eller springer längs med bilvägar.

  • Family Fun ca 3 km (fågelvägen)
  • Culture Run ca 5 km (fågelvägen)
  • Nature Run ca 10 km (fågelvägen)

Kontroller
På kartan hittar du kontrollerna för de olika klasserna. Rosafärgade kontroller för Family Fun, blå för Culture Run och grönmarkerade kontroller för Nature Run. Vid kontrollerna finner du en skylt med en kod som du fyller i på appen och- eller baksidan av kartan. Om du endast använder karta så fyll i kontrollkoderna i appen när du kommer hem, då är du med och tävlar om ett fint pris (se mer info under ’Tävling’ nedan).

På ett antal av kontrollerna som består av en skylt med en kod, kommer det även att finnas olika former av aktiviteter och utmaningar.

Vill du som springer Family Fun eller Culture Run ha en större utmaning så går det även att ta en eller flera kontroller för Nature Run.

Tävling
STHLM Xploration Run handlar inte bara om att springa. Det handlar om att uppleva och upptäcka. Använder du Hittut-appen kan du vara med och tävla om fina priser genom att fylla i kontrollkoderna på de kontroller du hinner med innan det är dags att bege sig mot målet innan maxtiden. Ju fler rätta kontrollkoder du lyckats fylla i appen desto större är chansen att vinna ett exemplar av de coola hörlurarna Jaybird X4. Tre vinnare kommer att utses. Vinnaren meddelas veckan efter loppet på STHLM Challenges Instagram samt FB:s sida. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Vätskekontroller
Längs banan kommer det att finnas två vätskekontroller som finns utmärkta på kartan. Det är även möjligt att få vatten på evenemangsområdet innan start samt efter målgång.

SERVICE

Omklädning och toaletter
Vi rekommenderar att du som löpare kommer ombytt till evenemanget. Det finns ingen möjlighet till omklädnad eller dusch på plats. Toaletter finns på evenemangsområdet.

Kläd- och värdeinlämning
Överdragskläder kan lämnas före start på speciellt markerad yta på evenemangsområdet. Värdesaker kan lämnas i tältet som står i anslutning till överdragskläderna.

Medicinsk service
Sjukvårdspersonal finns i evenemangsområdet. Det kommer även att finnas sjukvårdare på MC. Sjukvårdare har rätt att plocka av skadade eller utmattade löpare från banan.

Målservice
När du går i mål får du först din medalj. Sedan bjuds du på återhämtningsdryck och en bar från Gainomax samt en banan. Barnen bjuds på dryck, russin, kexchoklad och banan.

KONTAKT

Har du några frågor inför STHLM Xploration Run så kontakta gärna oss på tel. 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00–12.00 och 13.00-16.30) eller [email protected] Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

STHLM Xploration Run arrangeras av Marathongruppen, i samarbete med friidrottsklubbarna Hässelby SK, Spårvägens FK och Svenska Orienteringsförbundet.

Comments are closed.